torstaina, lokakuuta 30, 2008

Who we are?


Ketkä tai keitä ovat Lapin sosialidemokraattiset nuoret? Tätä minulta kysyi eräs nuori tyttö nuorisomessuilla ja minä törppö en osannut vastata. Vastauksen itsestäänselvyys hiljensi kaiken järkevän artikulaation ja suustani tuli ulos vain sammakoita poikasineen. Tapauksen jälkeen kysymys ei lähtenyt päästäni pois. Se vaati vastausta.


Liityin demarinuoriin, koska on aika toiminnalle! On toimittava ihmisten eteen, jotka kamppailevat arjen kanssa. Kuten opiskelijatyttö, joka kamppailee seuraavasta vuokrarahasta ja jättää viikonlopun tapaamiset kavereiden kanssa väliin, koska ei tiedä millä rahalla elää seuraavan viikon. On autettava vanhusta, joka makaavat päivästä toiseen sairasvuoteessa, ja jonka ainoa ystävä on kiireinen hoitaja, jolla on hoidettavanaan 25 muutakin vanhusta. On uskottava unelmiin, uskottava maailmaan, jossa energiatehokkuus ja ympäristöteknogia luo työpaikkoja, mahdollisuuksia ja turvallisuutta.


Sosialidemokraatteja syytetään vanhanaikaisuudesta ja unelmahöttöilystä. Meitä syytetään pienten ihmisten laiminlyömisestä ja työläisten unohtamisesta. Emme saa unohtaa tätä kritiikkiä, vaan meidän on politiikallamme vastattava siihen. Uskon vakaasti, että me olemme se liike, joka vastaa yhteiskuntamme kiperiin kysymyksiin. Me olemme se liike, joka selittää miksi puolalaisen työläisen oikeudet ovat yhtä tärkeät kuin minunkin oikeuteni. Me olemme se liike, joka kertoo, miksi emme pärjää maailmassa yksin ja miksi Suomi tarvitsee sosiaalista Eurooppaa.


Meidän on myönnettävä virheet ja otettava niistä opiksi. Sosialidemokraattisen liikkeen täytyy ottaa sana työ taas takaisin omakseen ja alleviivata, että talous ja ihminen kulkevat käsi kädessä. Me tarvitsemme jokaista ja meidän on tuomittava elitismin sorto. Veroista tulevan hyödyn on taas kuljettava takaisin veronmaksajan hyvinvointiin, eikä yksittäisten voitontavoittelijoiden taskuihin. On panostettava koulutukseen ja yksilön mahdollisuuksiin, painotettava, että sosialidemokratia on aate, joka edistää jokaisen yksilön vapautta, eikä vain tyydy valitsemaan niitä, joilla on isoimmat muskelit.


Viime vaalit kertoivat, että meidän sanoma on epäselvä. Nyt on aika muutokselle.



--



Näin kiitän äänestäjiä ja tukijoitani viime kunnallisvaaleista! Varavaltuutetun mandaatilla työtä jatketaan! Kiitos.

Ei kommentteja: