maanantaina, toukokuuta 11, 2009

Matkapäiväkirja Chileen ja takaisin (1)Rovaniemi-Helsinki


Ajattelinpa kerrankin tehdä matkapäiväkirjaa itselleni ja teille luettavaksi. Olen siis matkalla Santiago de Chileen ja poissa Suomessa yli kuukauden. Ensin olen kuitenkin viikon Saksassa tapaamassa isääni ja siskoani.

Lähdin siis 6.5 matkaan Rovaniemeltä kohti Helsinkiä perinteisellä yöjunalla. Äidin auto oli hajonnut, joten jouduin kävelemään tihkusateessa kohti asemaa. Mutta oikeastaan se oli kivaa, vain pieni rakko haittaa etenemistäni tänään. Ei taida nää pimp-kengät olla oikeen kävelemistä varten, ainakaan rinkka selässä.

Yöjunalla matkustaessa ei ikinä tiedä, kuka hyttiisi tulee matkustamaan. Tällä kertaa sain oudon tapauksen. Tyyppi tulee sisään, laittaa oven kiinni, sammuttaa valot ja sulkee ikkunaverhon.. Hytissä on ihan pimeää ja tyyppi toteaa vaan, että hän alkaa nyt nukkumaan. Ei ees antanut mulle mahdollisuutta siirtyä valoisalla ylävuoteelle. No, näitä nyt sattuu.. yöjunassa.

Aamulla perillä Helsingissä, kävelin ensimmäiseksi mäkkärille hakemaan hampurilaisen ja menin sitten bussilla kohti lentokenttää. Ajattelin ensin ottaa Finnairin bussin, mutta ex tempore päätinkin ottaa bussi numero 451 lentokentälle. Tää bussi meni ihme kylien läpi, mutta sen hyvä puoli tuli nopeasti esille: näkipä kerrankin alueita pääkaupunkiseudulta, mitä ei normaalisti näe. Toinen vaihtoehto olisi ollut hikinen turistibussi.

Täällä kentällä olin ensimmäisenä lähtöselvityksessä. Ostin tax free shopista 5 pakettia halvan salmiakkia tuliaiseksi tyttökaverilleni ja sit kahvilasta pullon jaffaa kolmella eurolla. Edessäni oli vanha herra, jota kahvilan tytöt kyllä palvelivat hyvin. Mieki päästin hänet jonossa edelle. Tulee hyvä mieli, kun näkee, että vanhuksista pidetään ainakin jossain päin maailmaa hyvää huolta. Täällä monet aloittaa työt jo kuulemma neljältä tai viideltä aamulla. Niin kuin tax freen myyjäkin haukotteli samalla kun kertoi tän. Ja matsikin oli pitäny kattoo, harmi vaan, että ei sekään kannattanut.

Kone lähtee kahden tunnin kuluttua. Nyt pelaan hieman räiskintäpeliä .


Hamburg-Braunschweig-(Berlin)-Greifswald (7.5. - 10.5.2009)


Unohtumaton päivä takana! Seurasin isäni, siskon ja hänen poikakaverinsa ja 14450 muun katsojan kanssa ehkä yhtä jännittävintä futisottelua ikinä: Braunschweig-Düsseldorf. Kotijoukkue aloitti hyvin siirtyen 1:0 johtoon 1min kohdalla. Rankkari ja johtomaali 10min ja 11min kohdalla käänsi pelin Düsseldorfille. Mutta: tuomari vihelsi ensin yhden rankkarin ja sitten toisen Braunschweigille. Missasimme kummatkin. Toisella puoliajalla alkoi sitten tapahtua. Braunschweig osui vihdoin pilkulta (neljäs matsissa yhteensä) ja tasoitti ottelun 2:2. Heti perään 2:3, sitten 3:3. Ja taas perään 3:4 ja taas tasoitus 4:4. Tämä joukkueelta, joka ei ole tehnyt yli kaksi maalia sitten viime vuoden. Kaikki tuntui olevan jo ohi, kun Düsseldorf siirtyi 4:5 johtoon n. 86min kohdalla. Düsseldorfin kannattajat ja pelaajat sekosivat, olihan kyseessä mahdollinen maali ja voitto kohti sarjanousua. Mutta ei, Braunschweig tuli vielä ja tasoitti ottelun huikeisiin numeroihin 5:5(!!) 89min kohdalla. Mikä peli: neljä rankkaria, kaksi missattua sellaista ja yhteensä 10 maalia. Kotijoukkue ja fanit juhlivat railakkaasti hienoa ottelua, josta puhutaan vielä pitkään. Ainakin minun ääneni on tätä kirjoittaessa vielä käheä. AANTRAAACHT!!!

Olimme juuri Berliinissä ja matka jatkuu kohti Greifswaldia. Tätä ennen vietin pari päivää synnyinseudullani Braunschweigissa, joka näytti meille kotiseudun parhaat puolet. Ikävä jo. Hampurissa käväsin myös lyhyesti, lähellä St.Paulia ja Reeperbahnia, katsomassa hienoja purjelaivoja ja juoppoja saksalaisia.  Myös kaupungilla käytiin syömässä currywurstia. Tänään tosiaan pelin jälkeen matkaamme läpi Sachsen-Anhaltin, Brandenburgin, Berliinin ja Mecklenburg-Vorpommerin, koska se on halvempaa. Mutta näkeepä entistä DDR:rää oikein kunnolla.

Chilessä pitäisi kuulemma viedä kukkia Pinochetin haudalle ja nyt myös vielä Honeckerin haudalle. Ei ehkä.. Mutta ehkä käyn kuiteski katsomassa niitä hautoja, kuka tietää. Nyt ensin kuitenkin itä opettaa.

1 kommentti:

Hanna kirjoitti...

Hauskaa Chilen reissua!Odotan innolla reissupäiväkirjaasi! Itselläkin tarkoitus lähteä Chileen marraskuussa.

Hanna