sunnuntaina, huhtikuuta 19, 2009

Tiedote, vapaa julkaistavaksi heti

Lapin Demarinuoret eivät halua uraanikaivoksia Pohjois-Suomeen


Lapin Demarinuoret linjasi järjestön kevätkokouksessa, että suunniteltut Pohjois-Suomen uraanikaivoshankkeet vaarantaisivat ympäristön ja ihmisten terveyden sekä veisivät pohjaa alueen matkailu- ja poroelinkeinoilta. Lisäksi järjestö näkee, että taloudellinen investointi uraanikaivoksiin vie resursseja pois vaihtoehtoisilta energian tuotantomuodoilta.

Lapin Demarinuoret huomauttavat, että uraanivoima ei ole kotimainen energian muoto, sillä Suomessa ei ole uraanirikastamoa. Työvoimaosaaminen uraanikaivoksiin tulee siis ulkomailta. Lapin Demarinuoret arvioi, ei ole mitään takeita siitä, että Suomessa louhittu uraani myös päätyisi kotimaiseen käyttöön, sillä ydinvoimalat ostavat käyttämänsä uraanin kansainväliseltä markkinoilta.

Lapin Demarinuoret esittävät taloudellisten resurssien kohdentamista energiateknologiaan ja energiansäästöön, jotka tavoittaisivat kotimaista osaamista ja auttaisi pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Tämä toisi myös alueelle lisää työpaikkoja. Järjestö korostaa tulevaisuuden kannalta järkevää energiatuotannon monipuolista ja hajautettua tuotantomuotoa, jotka säästäisivät veronmaksajan lompakkoa.


Lapin demarinuorten puolesta,

Marika Aalto, pj.

Jussi-Pekka Rode, vpj.

Iiris Satamo, sihteeri.

Ei kommentteja: