lauantaina, lokakuuta 11, 2008

Muutos

Muutos on ihmeellinen asia. Se on elämässämme ainoa pysyvä asia. Se usein myös pelottaa ja tuntuu epävarmalta, riskiltä. Se ei aina ole muutos parempaan suuntaan, vaikka Sampo Pankin mainos näin tahtoo väittääkin. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että se VOI olla suunta parempaan. Jos muutosta ei uskalla toteuttaa, asiat eivät voi parantua.

Mietin usein, miksi haluan olla politiikassa mukana. Haluan vaikuttaa ja muuttaa asioita. Sitä varten minun on asetuttava useimmiten ehdolle ja haastettava muita ehdokkaita. Usein he ovat vanhempia ja kokeneimpia kuin minä. Hyvin usein myös varakkaampia. Kokeneisuus ja varakkuus heijastuvat myös heidän tapaansa esiintyä: he vaikuttavat menestyjiltä ja he myös tietävät sen.

Tälläisiä ihmisiä vastaan on vaikea asettua ehdolle. Vastaehdokkaan mainos viikottain paikallislehdessä voi joskus viedä taistelumoraalin kokonaan. Itselle kun ei riitä rahaa edes viikonlopun yli ennen kuin opintotuki tulee.

Mutta sitten tulee vastaan niitä ihmisiä, jotka haluavat muutosta. Osa heistä saattaa uskaltaa tehdä muutosta, osa ei. He valittavat, että vanhat päättäjät eivät tiedä todellisuutta, sitä todellisuutta missä vanhukset kituvat sairaisvuoteissa, sitä todellisuutta, missä nuoret voivat huonosti, sitä todellisuutta, missä lapsiperheet hakevat EU:n avustuspaketteja. Tästä tietävät harvoin myös varakkaat ehdokkaat. Varakkuus on oma todellisuutensa, joka pääsee vain harvoin kosketuksiin köyhyyden luoman todellisuuden kanssa.

Yhdessä me voimme tuoda muutosta parempaan. Ja myös potkia nykyisiä päättäjiä persuksiin, jotta hekin havahtuisivat todellisuuteen!

Ei kommentteja: