sunnuntaina, marraskuuta 25, 2007

koksujen liittari II

ja mun tervehdyspuhe, jonka pidin:

Hyvä liittokokousväki, kokoomusnuoret,
kiitän Lapin demarinuorten ja sosialidemokraattisten nuorten puolesta kutsusta tänne teidän liittokokoukseenne. On rohkea veto pitää kokous täällä Lapin sykkivässä sydämessä, Rovaniemellä, ja kannustankin muita poliittisia nuorisojärjestöjä seuraamaan esimerkkiänne.
Lapissa on viime aikoina tehty entistä tiiviimpää yhteistyötä poliittisten nuorisojärjestöjen kesken, ja näin on myös kokoomusnuorten ja demarinuorten välillä. Itsekin olen viettänyt tuntikausia kokoomuslaisten kanssa keskustellen, väitellen ja toisinaan jopa kiistellen. Onhan esimerkiksi Lapin kokoomusnuorten uusi puheenjohtaja entinen kämppikseni, opiskelijatoverini ja hyvä ystäväni. Onnea vain, Timo, tulevalle kaudellesi.

Nuorten pahoinvointi on lisääntynyt viime vuosina ja alati syvenevä yhteiskunnallisen eriarvoisuuden kuilu ei voi olla lisäämättä nuorten huolta tulevaisuudesta. Heistä merkittävä osa ei enää usko koulutuksen tuomaan hyötyyn, ja lisäksi moni nuori syrjäytyy arjen todellisuudesta piiloutuen internetin, television ja tietokonepelien taakse. Tarvitsemme lisää yhteisöllisyyttä ja arvokeskustelua ehkäistäksemme tätä huolestuttavaa kehitystä. Poliittisten nuorisojärjestöjen on osallistuttava tähän arvokeskusteluun eturintamassa. Jos emme me nosta nuorten huolia esille, ketkä sitten?

Huomiota on kiinnitettävä myös niihin nuoriin, joita ei aina nähdä osana suomalaista yhteiskuntaa. Muualta tulleet tai vähemmistöihin kuuluvat nuoret ovat osa meidän yhteiskuntaamme! Eivät rajoittavana, vaan kulttuuriamme rikastuttavana tekijänä. Ei saa olla niin, että monta vuotta Suomessa asunut, jopa täällä syntynyt, nuori joutuu kokemaan suoraa tai epäsuoraa rasismia itseään ja alkuperäänsä kohtaan, tai elämään itseensä kohdistuvien ennakkoluulojen keskellä. Saksalais-suomalaisena nuorena tiedän mitä se on. Tiedän myös, että asiaan on puututtava!

Lisätkäämme siis yhteistyötä ja avoimuutta, keskustelkaamme reilusti asioista ja näyttäkäämme nuorille, että politiikalla on vielä merkitystä.

Kiitos.

Ei kommentteja: