tiistaina, helmikuuta 27, 2007

Nettipokeri

Viime päivinä uutisissa on kuultu huhuja nettipokerin valvomista tai jopa kieltämisestä Suomessa. Ei niin, että ajatus on aika ihmeellinen, myös jo pelkästään toteutus voisi olla vaikeaa. Liikenneministeri Susanna Huovinen (sd.) haluaa puuttua asiaan valistuksen avulla. Onko valistus ainoa oikea tapa estää peliriippuvuutta tai yleensäkin estää ihmistä nakkaamasta rahojaan kaivoon?

Nettipokeria voidaan verrata myös pikavippeihin, 200e yhdellä viestillä ja kovat korot päälle. Tekniikka tuo ihmisille uusia mahdollisuuksia, mutta myös uusia uhkia. Liikkuvatko rahansa tuhlaavat vanhukset tulevaisuudessa netissä, ruokakaupan aulan sijasta, vai siirtyvätkö peliongelmat nuorille?

Entä mitä pitäisi tehdä veikkauksen pelimonopolille? Tulisiko pelimarkkinoille sallia entistä vapaampi kilpailu. Niin ja miten pelaamista valvotaan tulevaisuudessa? Tuleva eduskunta joutuu päättämään vaikeista asioista.

Oma mielipiteeni on vielä auki.

2 kommenttia:

timore kirjoitti...

Pikavipit ovat mielestäni huomattavasti suurempi ongelma kuin nettipokeri. Nettipokerissa hyvä pelaaja voi jäädä voitolle. Pikavipeissä kukaan ei voi jäädä voitolle.

- Pikavipit

Kristof kirjoitti...

Onko JP tutustunut aiheeseen tarkemmin? Vertaukset rahojen kaivoon heittämisestä ja pikavippeihin vertaamisesta kuulostaa minusta hieman kaukaa haetulta ja vaikuttaa sellaisen henkilön puheelta, joka seuraa aihetta median kautta ja ulkopuolisen silmin.
Peliautomaattien kohdalla voidaan mielestäni puhua oikeutetusti rahojen kaivoon heittämisestä, mutta mielestäni pokerissa tämä ei pidä paikkaansa. Peliautomaatit ovat nimenomaan automaatteja eli ohjelmia joiden tarkoitus on tehdä voittoa. Tässä jää pitkässä juoksussa tappiolle.
Kuten Timore sanoi pokeri on taitolaji ja hyvä pelaaja pysyy useimmiten voitolla. Sama sääntö pätee missä vain, esimerkiksi vaikka sijoittamisessa tai vastaavassa. Samantienhän voisi kieltää osakekaupat ja pörssikeinottelu. Tässäkin taitamattomat voivat heittää helposti rahansa kaivoon.

Jos asiat menevät siihen, että nettipokeri kielletään, niin kiellettäköön sitten kaikki muutkin rahapelit raveista lottoon.